KUKORICA CSŐTÖRŐ

Tornado80TORNADO 80

A kétsoros TORNADO 80 berendezést hasonlóan tervezték, mint a TORNADO 40 EOL, és a TORNADO 40 EOL-8V berendezéseket, csak a teljesítménye lényegesen nagyobb.
Mindhárom tipus a csőtörőegység felemelésével,a tartály (TORNADO 80) bebillenté-sével szállítási helyzetbe hozható.

Fő erősségeik :

  • nagy teljesítmény
  • minőségi fosztás
  • kis energia igény
  • mozgékonyság kis területeken is

A kukorica csöves betakarításának fontos előnye a kukorica száradásában, és az energia megtakarításában mutatkozik.

TORNADO 40 EOL, TORNADO 40 EOL-8V

Tornado40EOL

A kukoricacső betekarítására a SIP a már bevált egy-, és kétsoros csőtörő-fosztó be- rendezéseket kínálja, így az egysoros TORNADO 40 EOL, TORNADO 40 EOL-8V, ill. két- soros TORNADO 80-t. A csőtörő-fosztó berendezések a következő funkciókat látják el:

-csőtörés

-kukoricaszár felaprítása

-kukoricacső fosztása

-a fosztott kukoricacsövek tartályba történő szállítása

-tartály kiürítése a szállítókocsiba

A TORNADO 40 EOL, és a TORNADO 40EOL-8V egysoros csőtörő-fosztó berendezések, a fosztó-hengerek számában különböznek egymástól. A TORNADO 40 EOL 6 db, a TORNADO 40 EOL-8V 8db fosztóhengerrel rendelkezik,melyek a nagyobb munkase- bességnél biztosítanak jobb/kiválóbb csőfosztást. A csőtörők legfontosabb egysége a törőegység, mely törőhengerekkel, törőlécekkel látja el feladatát. A törőegység alatt helyezkedik el a szárzúzó, ami a kukoricaszárat zúzza össze. Gumi, és fém fosztóhen- gerek fosztják, és tisztítják a kukoricacsöveket. A fosztóegység fölé gumicsillagok, és lapátok vannak szerelve, melyek a csöveket a továbbító beren- dezésig jutatják, majd onnét a tartályba kerül a fosztott kukoricacső. A minőségi tisztítás érdekében a csőtörőket nagy teljesítményű ventilátorral szerelték fel. A tartály ürítés bármilyen, szabványos oldalmagasítóval ellátott szállítókocsiba hidraulikusan történik. A kétsoros TORNADO 80 berendezést hasonlóan tervezték, csak a teljesítménye lényegesen nagyobb. Mindhárom tipus a csőtörőegység felemelésével, a tartály (TORNADO 80) bebillentésével szállításihelyzetbe hozható.


Fő erősségeik :

  • nagy teljesítmény
  • minőségi fosztás
  • kis energia igény
  • mozgékonyság kis területeken is

A kukorica csöves betakarításának fontos előnye a kukorica száradásában, és az energia megtakarításában mutatkozik.