EB PÓTKOCSIK

EB 8

EB 8 egytengelyes és tandem mezőgazdasági pótkocsi család

eb8s Jellemzők

  • kiforrott konstrukció
  • csekély karbantartási és fenntartási igény
  • jó tolatási és fordulási képesség
  • közel 3 méteres plató emelés (EBM S 8/4)
  • a teljes egészében Fuhrmann profilból készült oldalfalak


Régi kiforrott konstrukció, magyar mezőgazdaságban általános elterjedt, ismert és elismert konstrukció.

Minden mezőgazdasági üzemméret esetén a gazdálkodók mindennapi partnere. A nagy teherbírás mellett csekély karban-tartási igény jellemzi. Egytengelyes pót-kocsikként is jó fordulási és tolatási képesség jellemzi, amely alkalmassá teszi a mezőgazdaságban felmerülő belső anyagmozgatási feladatok ellátására is (magtárak, takarmánykeverők, stb.) A pótkocsiszekrény magassága 600+600 mm Fuhrmann profilból készítve.


Az EB 8 S típusú egytengelyes pótkocsi nagyteherbírású szállítójármű önürítős szekrénye három irányban billenthető. Hátrafelé billentés esetén automatikus ajtónyitás. Ez a típus is készül merevtengelyes, illetve rugózott tandem futóműves változatban. A hátsó falon alapkivitelben fokozat nélkül terményleeresztő (súber) van kialakítva, amelyhez átalakítás nélkül vetőmagfeltöltő csiga csatlakoztatható (AGRIKON Solt Rt. FCS-150 típus) hidromotoros hajtással és mechanikus szögállítási lehetőséggel.

Az EBMS 8/4 típusú pótkocsi az EB 8 S magasan emelő változata, azonos alvázon és műszaki egységekből épül fel, kiegészítve egy hidraulikus működésű ollós emelővel, amely a platót vízszintesen tartva a magasba emeli. A plató hátrafele billentése bármely magasságban megoldható, billentéskor a hátsó ajtó automatikusan is nyitható. A pótkocsi kettős célú felhasználású: normál szállítás esetén 8 tonna, magasan emeléskor 4 tonna szállítására alkalmas. A rakomány lassú ürítéséhez (magasan emelő esetben is) hidraulikus működtetésű súberrel szerelhető fel.

eb8_tablazat