SRZ-3 SZÁRZÚZÓ

srz3_1

Az SRZ-3 szárzúzó a betakarítás utáni tarlómaradványok, álló szárak (pl. kukorica- és napraforgószár), a szőlő-gyümölcs ültetvények sorközeiben található gyomnövények fel-aprítására alkalmas eszköz, illetve felhasználható a parlagfűvel fertőzött, elhanyagolt gyomos területek gondozására.

Az SRZ típusú szárzúzó a felhasználók széles köre által ismert függőleges elrendezésű, hagyományos kialakítású eszköz.

A szárzúzó meghajtása a traktor teljesítmény leadó tengelyéről szabadon-futós kardántengellyel (540 ford./perc), kúpkerekes hajtóművön keresztül, a függőleges tengelyű forgórész hajtásával történik, amelyen a csuklósan rögzített vízszintesen forgó zúzókések vannak felerősítve.

A gépet a hátsó részen állítható helyzetű gumiabroncsos kerekek támasztják alá, amelyek biztosítják a talajkövetést, és egyidejűleg lehetővé teszik a vágási sík magasságállítását.

A gép által felaprított szárak a tarlón szétterítve maradnak vissza. Az SRZ típusú szárzúzó a szárrészek olyan mértékű aprítását végzi, hogy azok könnyen alászánthatóak legyenek.

A munka hatékonyságának növelése érdekében csereszabatos kés szettet fejlesztettünk ki, amelyet a régi gépekhez is ajánlunk. Az egyben szerelt kés helyett, külön elforduló végző pengék végzik a vágást, ezáltal hatékonyabb munkát végez.

Az új, gyártásba kerülő gépeket már ezzel az új kés típussal szereljük.

Az SRZ-3 szárzúzó munkaszélessége 3 m.

Teljesítmény igény: 80 LE