KB 3011

KB 3011 típusú szárzúzó

2 év garancia

kb-3011-tipusu-szarzuzo_003Ez a típus az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb zúzónk. Kétféle 2,7 méteres és 3 méteres munkaszélességben készülnek. A hazánkban leggyakoribb MTZ erőgépekkel üzemeltethetőek. A zúzótengely késszáma az adott talajfelületre kétszeres késlefedést tesz lehetővé, ami biztosítja a növényzet rendkívül apróra történő zúzását. A növelt késszám a gép alatt nagy légörvényt, vákuumot hoz létre, mely az elfekvő kukoricaszárat is megemeli és összezúzza. A kukoricaszárat oly mértékben apró darabokra tépi össze, hogy szántás előtt már nincs szükség újabb költséges tárcsázásra. A 3 méteres munkaszélességű zúzó 4 sor kukoricaszárat és a kapcsolódó sorközöket is lezúzza. A gép bármilyen magas és sűrű növényzet zúzására is kiválóan alkalmas, pl. nád, gazos-gyomos területek rét, stb… A zúzás további hatékonyságát ellenkések biztosítják.

E típusok előtéttengelyről történő lehajtását 5 soros ékszíjhajtáson keresztül biztosítjuk a zúzótengelyre. A gépek magassága a kerékszerkezeten különféle magasságban beállítható, ugyanígy a kerékszélesség. A gép széles masszív mezőgazdasági gumikkal rendelkezik.

A 2,7 méter munkaszélességű változat külön kérésre készül szalmaszecskázó kivitelben is, renden lévő szalma zúzására és oszlatására.

Ezen változat zúzótengelye készülhet Y késsel szerelve, evvel kiegyensúlyozva, beszámozva a kések szármaradvány zúzására. Ugyan ezt a tengelyt át lehet szerelni egyenes késekkel is a zúzótengely dinamikailag kiegyensúlyozva. A gép vázára fésűszerűen felszerelt ellenkéssort alkalmazunk, melyek közé járnak a forgókések, amelyek a szalmát széttépik, vágják. (A kombájnok szalmaszecskázójához hasonlóan működik.) A gépen van egy nyitható hátsó ajtó, melyre vízszintes helyzetben vannak rászerelve a szalmaoszlató lemezek, melyek biztosítják a szalma szétterítését.


KB 3011 KB 3011 B
Munkaszélesség 2,7 m 3 m
Erőgép igény Minimum 50 kW 58 kW
Meghajtás ford. 540 540
Terület teljesítmény Zúzandó anyagól függően 1,8-4,2 Ha
Tarlómagasság Fokozatokban állítható
Kések száma 104 112
Száll. szélesség 2940 mm 3240 mm
Szállítás Függesztve Függesztve
Munkahelyzet Vontatható Vontatható